02 مه مسائل حقوقی مشارکت در ساخت
مسائل حقوقی مشارکت در ساخت موضوعیست که اگر در فکر ساخت و ساز هستیدباید مد نظر قرار دهید. اگر در فکر آن هستید که ساختمان قدیمی خود را به یک سازه جدید و زیبا تبدیل کنید. بهتر است در قدم اول با مسائل حقوقی مشارکت در ساخت کمی بیشتر آشنا شوید. مشارکت در ساخت همانطور که از نامش پیداست, نوعی مشارکت بین دو طرف است.
در واقع کسی که قصد دارد سازه قدیمی و به اصطلاح کلنگی خود را به ساختمانی نوساز تبدیل کند و سرمایه زیادی برای انجام این کار در دست ندارد مشارکت در ساخت انجام می دهد. این بدان معنی است که یک قرارداد بین شخص مالک و فرد دیگری که توانایی ساخت و ساز و سرمایه لازم را دارد بسته می شود. طبق این قرارداد فرد سازنده بعد از اتمام کار سودی که از فروش یا اجاره ساختمان جدید بدست می آید را بین خود و مالک به طرز عادلانه ای تقسیم می کند.
در ادامه مقاله جزئیات بیشتری در رابطه با مسائل حقوقی مشارکت در ساخت و همچنین مشکلات حقوقی مشکلات در ساخت را بیان خواهیم کرد.با ما همراه باشید. اگر به دنبال وکیل حقوقی در اصفهان و یا وکیل ملکی در اصفهان هستید تنها کافیست با مسیح قاسمی تماس بگیرید. مسیح قاسمی با برخورداری از سال ها تجربه آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد.
بررسی مسائل حقوقی مشارکت در ساخت
برای مشارکت در ساخت مسائل پر اهمیتی وجود دارد که حتما باید به آن ها توجه کنید. مسلما توجه به همه جوانب قبل از هر مشارکتی ضرر نکردن شما را در آن مشارکت تضمین می کند. پس بهتر است برای مشارکت در ساخت هم قبل از انجام هر کاری به مسئله, مورد اعتماد بودن شریک خود توجه کنید.
مسئله دیگر در مشارکت در ساخت این است که حتما باید در همان ابتدا مشارکت میزان سود برای هرکدام از طرفین در انتهای کار در نظر گرفته شود. با قید کردن این مسئله در قراردادی که بین طرفین بسته می شود خیال هر دو طرف از دستمزد و سود شان در نهایت راحت خواهد شد. همچنین بعد از اینکه یک شریک مطمئن برای ساخت پیدا کردید او باید چند مورد را متعهد شود مالک بتواند با خیالی آسوده تر ملک خود را در اختیار او قرار بدهدبرای مشارکت در ساخت مسائل پر اهمیتی وجود دارد که حتما باید به آن ها توجه کنید. مسلما توجه به همه جوانب قبل از هر مشارکتی ضرر نکردن شما را در آن مشارکت تضمین می کند. پس بهتر است برای مشارکت در ساخت هم قبل از انجام هر کاری به مسئله, مورد اعتماد بودن شریک خود توجه کنید.
مسئله دیگر در مشارکت در ساخت این است که حتما باید در همان ابتدا مشارکت میزان سود برای هرکدام از طرفین در انتهای کار در نظر گرفته شود. با قید کردن این مسئله در قراردادی که بین طرفین بسته می شود خیال هر دو طرف از دستمزد و سود شان در نهایت راحت خواهد شد. همچنین بعد از اینکه یک شریک مطمئن برای ساخت پیدا کردید او باید چند مورد را متعهد شود مالک بتواند با خیالی آسوده تر ملک خود را در اختیار او قرار بدهد
مشارکت در ساخت پیش فروش ملک
یکی از مسائل حقوقی مهم مشارکت در ساخت پیش فروش ملک است. یعنی گاهی اتفاق افتاده است که سازنده قبل از اتمام پروژه پیش فروش ملک را آغاز کرده است. این میتواند برای مالک دردسر ساز باشد. همچنین ممکن است سازنده با این کار دست به کلاهبرداری بزند و در نهایت مالک دچار زیان شود. بنابراین توجه به این نکته بسیار مهم است که قبل از اتمام کار ساخت و ساز اجازه پیش فروش داده نشود. البته که بعد از اتمام ساخت و ساز هم تنها باید اجازه پیش فروش آن بخش از ساختمان که دستمزد سازنده محسوب می شود به او داده شود.
بعد از اینکه سازنده با این شرایط موافقت کرد. میتوان کار مشارکت ساخت را آغاز کرد.
یکی از مسائل حقوقی مهم مشارکت در ساخت پیش فروش ملک است. یعنی گاهی اتفاق افتاده است که سازنده قبل از اتمام پروژه پیش فروش ملک را آغاز کرده است. این میتواند برای مالک دردسر ساز باشد. همچنین ممکن است سازنده با این کار دست به کلاهبرداری بزند و در نهایت مالک دچار زیان شود. بنابراین توجه به این نکته بسیار مهم است که قبل از اتمام کار ساخت و ساز اجازه پیش فروش داده نشود. البته که بعد از اتمام ساخت و ساز هم تنها باید اجازه پیش فروش آن بخش از ساختمان که دستمزد سازنده محسوب می شود به او داده شود.
بعد از اینکه سازنده با این شرایط موافقت کرد. میتوان کار مشارکت ساخت را آغاز کرد.
نکاتی در رابطه با قرار داد مشارکت ساخت
برای اینکه مشارکت ساخت و مراحل آن بدرستی طی شود حتما باید همه قوانین و شرایط را در یک قرارداد تنظیم کرد. این قرار داد باید به امضای طرفین برسد و هر دو متعهد شوند که از اصول آن پیروی خواهند کرد.
چند نکته در رابطه با قرار داد؛
• اگر ملکی که قرار است تخریب شود متعلق به چند نفر است باید حتما همه مالکین قرار داد را امضا کنند. همچنین باید متعهد شوند که با بند های قرارداد موافق هستند و همه آنها را می پذیرند. در غیر اینصورت باید هرگونه خسارت ایجاد شده که به دلیل کم کاری آنها بوجود آمده را بر عهده بگیرند.
• همچنین اگر سازندگان بیشتر از یک نفر هستند باید همگی آنها قرارداد را امضا و با بند های آن موافقت کنند.
• انتخاب سازنده مناسب یکی از مهمترین مراحل مشارکت ساخت می باشد. بسیار پیش آمده است که سازندگان نابلد نتوانسته اند کار ساخت و ساز را تا انتها به پایان برسانند.
• قبل از عقد قرارداد با هر سازنده حتما رزومه او و نمونه ساخت و ساز هایی که تاکنون انجام داده است را مطالعه و مشاهده کنید. این کار را بسیار جدی بگیرید. چراکه نمونه کار های یک سازنده نشان دهنده میزان توانایی او می باشد.
• همچنین دقت کنید که نمونه ساخت و ساز هایی که سازنده مدعی می شود کار او است حتما توسط او ساخته شده باشد.
• اگر سازنده تعداد زیادی پروژه ساخت و ساز دارد سعی کنید یک سازنده دیگر برای مشارکت ساخت پیدا کنید.
• در جلسات متعدد با سازنده از صحت تجربه و سابقه او اطمینان حاصل کنید.
• حتما میزان سهم و نوع پرداخت آن برای هر کدام از طرفین بعد از ساخت و ساز در قرار داد ذکر شود.
• حتما آدرس دقیق ساختمان, متراژ آن و سایر مشخصات لازم الذکر بنا در قرارداد ذکر شود.
• دقت کنید که قرار دادن اسناد مربوط به ملک در اختیار سازنده ضرورتی ندارد.
• تنها وکالتی که شما باید به سازنده بدهید. وکالت کاری آن هم در زمان محدود می باشد.
• برای دریافت بلاعوض از جک بانکی استفاده شود.
• زمان آغاز تا پایان پروژه باید در چهار مرحله زمان بندی شود.
• حتما قبل از هرگونه اقدامی برای عقد قرارداد یا انتخاب سازنده با یک مشاور متخصص در این زمینه مشورت کنید. مسلما وکلای خبره در این زمینه می توانند کمک های بسیاری به شما بدهند. وکلای شناخته شده در این حوزه علاوه بر مورد اعتماد بودن با ضوابط و قوانین حقوقی ساخت و ساز هم آشنایی کامل دارند و می توانند کمک های زیادی به شما در این زمینه بدهند. مسیح قاسمی یکی از وکلای شناخته شده است که با سابقه و مهارتی که در زمینه مسائل مربوط به مشارکت ساخت دارد می تواند مشاوره های خوبی به شما در این زمینه بدهد.
اینها بخشی از مسائل حقوقی مربوط به مشارکت در ساخت بود که برای شما ذکر کردیم. اگر به دنبال وکیل حقوقی بودید مسیح قاسمی آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد. مسیح قاسمی همچنین بهترین وکیل خانواده در اصفهان نیز می باشد.