مشاوره نیاز داری؟

09131705100

با ما در ارتباط باش

masihghasemilawyer

مشاوره نیاز داری؟

09131705100

مشاوره نیاز داری؟

masihghasemilawyer@gmail.com

 

برداشت از حساب مشترک بعد از فوت

برداشت از حساب مشترک بعد از فوت

برداشت از حساب مشترک بعد از فوت در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته شده است. با ما در ادامه همراه باشید. یکی از انواع حساب‌های بانکی که امروزه زیاد در مورد آن‌ می‌شنویم, حساب مشترک است. منظور از مشترک این است که افراد دارنده حساب یک نفر نیستند و دو یا چند شخص به صورت مشترک از آن استفاده‌ می‌کنند. اگر چه افتتاح این حساب‌ها برای بسیاری از افراد مزایایی به همراه دارد, اما پیش از هر چیز باید در مورد موارد قانونی و حقوقی آن اطلاعات کسب کرد.

برداشت از حساب مشترک بعد از فوت یکی از طرفین, از موارد حقوقی‌ست که ممکن است با آن مواجه شوید. بنابراین لازم است تا در ابتدای افتتاح حساب تمامی شرایط را اعم از سهم هر فرد و نحوه برداشت از آن بررسی کنید و در قرارداد ذکر کنید. در ادامه بیشتر راجع به برداشت از حساب مشترک تحت شرایط خاص صحبت‌ می‌کنیم. همچنین در صورت نیاز به ارتباط با مسیح قاسمی که بهترین وکیل حقوقی در اصفهان و همچنین خبره ترین وکیل تصادفات اصفهان می باشد از طریق شماره 09131705100 با ما تماس بگیرید.

برداشت از حساب مشترک بعد از فوت | مسیح قاسمی

برداشت از حساب مشترک بعد از فوت

برداشت از حساب مشترک چه زمانی جرم است؟

پیش از هر چیز باید در مورد این مسئله صحبت کنیم که برداشت از یک حساب که به صورت مشترک بین دو یا چند نفر افتتاح شده, اگر طبق قرداد اولیه باشد جرم به حساب نمی‌آید. در ابتدای افتتاح حساب, سهم هر یک از طرفین مشخص‌ می‌شود و بر مبنای آن افراد مجاز به برداشت از حساب, متناسب با سهم خود هستند. جرم در این مواقع زمانی رخ‌ می‌دهد که یکی از افراد با جعل امضای طرف مقابل اقدام به برداشت از بانک نماید. در مواردی نیز ممکن است یکی از شرکا سهم بیشتری را از حساب برداشت کند که این مسئله نیز از طریق قانون قابل پیگیری است.
اما آیا برداشت از حساب مشترک بعد از فوت یکی از شرکا نیز جرم به حساب‌ می‌آید؟ بله. در صورتی که یکی از افراد فوت کند و شریک مالی, تمام پول را به نحوی به حساب خود منتقل کند, این کار جرم انگاشته‌ می‌شود و بر حسب قانون قابل پیگیری و مجازات است. علاوه بر این اگر حساب مشترک زن و شوهر بعد از طلاق توسط یکی از طرفین خالی شود, این مشکل از طرف فرد مقابل قابل پیگیری است. در صورتی که نیاز به بهترین وکیل طلاق در اصفهان دارید با مسیح قاسمی تماس بگیرید.

برداشت از حساب مشترک بعد از فوت

در قسمت‌های قبل نیز اشاره کردیم که فوت یکی از طرفین صاحب حساب, از مهمترین چالش‌هایی است که ممکن است در مورد حساب مشترک به وجود آید. برای جلوگیری از هر گونه مشکل توصیه بانک و قانون این است که در ابتدا سهم هر یک از شرکا به صورت درصدی تعیین شود. در این زمان اگر هر یک از طرفین فوت شده یا دچار ورشکستگی شود, موجودی بر حسب درصد‌های تعیین شده بین طرفین تقسیم‌ می‌شود. چنانچه سهم افراد از حساب در ابتدا تعیین نشود, در ن‌هایت موجودی بالسویه بین شرکا قسمت‌ می‌شود.
در صورت فوت هر یک از طرفین حساب و اطلاع بانک از این وضعیت یا شرایطی مشابه این, بانک موظف است حساب را مسدود کند و سهم متوفی از حساب مشترک را طبق نامه انحصار وراثت به ورثه او برساند و بقیه سهم را به صورت قانونی به دیگر صاحبان حساب بر حسب نسبت دارایی تعیین شده ارائه کند. برای کاهش مشکلات برداشت از حساب مشترک بعد از فوت, بهتر است در هنگام افتتاح حساب ذکر شود که اجازه مسدودی حساب به چه کسی داده‌ می‌شود. تمامی این موارد باید در سند اولیه که توسط بانک تنظیم‌ می‌شود, نوشته شود. تمامی مفاد قرارداد باید به امضای طرفین برسد و توافق بین افراد انجام شود تا از مشکلات احتمالی جلوگیری شود.
در مواقعی ممکن است حق برداشت طرفین از حساب صد در صد باشد. آیا در این مواقع یکی از صاحبان حساب‌ می‌تواند تمام پول را بعد از مرگ طرف دیگر برداشت کند؟ پاسخ خیر است. چرا که حساب مشترک نیز درست مانند تمام حساب‌های دیگر فرد, بعد از مرگ مسدود‌ می‌شود تا مراحل انحصار وراثت به طور کامل طی شود. با این حال در این مواقع باید به بانک مراجعه کرد و برحسب نکاتی که در ابتدا برای قرارداد ذکر شده است, وضعیت اموال موجود و حق برداشت از آن‌ها را بررسی کرد.

برداشت از حساب مشترک چه زمانی جرم است | مسیح قاسمی

برداشت از حساب مشترک چه زمانی جرم است

پیگیری قانونی برداشت از حساب مشترک بعد از فوت

به طور کلی طبق ماده 588 در قانون مدنی, “زمانی که یکی از شرکای حساب مشترک فوت شود, و هر کدام از افراد حق برداشت از حساب را داشته باشند, سهم دیگر شرکا نصف, ثلث یا ربع (متناسب با تعداد نفرات) خواهد بود. (اگر سهم هر فرد در قرارداد بانکی ذکر نشده باشد). با این حال دیگر افراد حق تصرف در وجوه مذکور را تا زمان رسیدگی قانونی و تعیین سهم متوفی نخواهند داشت.”
بهترین راهکار برای پیگیری قانونی وجوه موجود در حساب مشترک بعد از فوت و جلوگیری از هر گونه تضییع حقوق هر یک از طرفین, کمک گرفتن از مشاوره یک وکیل آگاه در حوزه امور بانکی است تا بتواند مشکل برداشت از حساب مشترک بعد از فوت را حل و فصل نماید. علاوه بر این شما‌ می‌توانید پیش از افتتاح یک حساب به صورت مشترک, با یک وکیل مشورت کنید و تمامی نکات لازم را در ضمن قرارداد ذکر نمایید تا بعد‌ها از بروز مشکل جلوگیری شود.

صدور چک بلامحل از حساب مشترک بعد از فوت

صدور چک از حساب‌های بانکی مشترک از دیگر چالش‌های این نوع از حساب‌هاست که با فوت یکی از طرفین ممکن است پیچیدهتر شود. به هر صورت همه افراد در وصول چک دخیل هستند و مسئولیت هر یک از افراد به‌ میزان سهم آن‌ها در حساب مشترک بستگی دارد. در این زمان اگر سهمی تعیین نشده باشد, اصل راه برای دریافت وجه, تصنیف است. افراد باید در دریافت دسته چک از این حساب‌ها دقت لازم را داشته باشند تا مشکلاتی از این دست اتفاق نیفتد.

صدور چک بلامحل از حساب مشترک بعد از فوت | مسیح قاسمی

صدور چک بلامحل از حساب مشترک بعد از فوت

چجوری بعد از فوت از حساب مشترک پول برداشت کنم؟

اگر شما هم از افرادی هستید که با مشکلات برداشت از حساب مشترک بعد از فوت, طلاق, ورشکستگی یا مواردی از این دست, رو به رو هستید, بهتر است در اسرع وقت موضوع را از طریق مراجع قانونی و ذی صلاح پیگیری کنید. برای این کار بهتر است در ابتدا مشاوره حقوقی دریافت کنید و در صورت نیاز شرح درخواست خود را به صورت لایحه در اختیار دادگاه قرار دهید. در این راستا‌ می‌توانید از خدمات حقوقی وکیل پایه یک دادگستری, مسیح قاسمی که بهترین وکیل خانواده در اصفهان است, استفاده کنید. برای این کار تنها کافیست با شماره‌های درج شده در سایت تماس بگیرید و مشاوره تلفنی دریافت کنید. م



تماس با وکیل