مشاوره نیاز داری؟

09131705100

با ما در ارتباط باش

masihghasemilawyer

مشاوره نیاز داری؟

09131705100

مشاوره نیاز داری؟

masihghasemilawyer@gmail.com

 

حضانت فرزند در زمان طلاق

حضانت فرزند در زمان طلاق

حضانت فرزند در زمان طلاق این مقاله مورد بررسی قرار گرفته شده است. برای مطالعه در ادامه با ما همراه باشید. پروسه طلاق چالش‌های زیادی را برای مرد و زن به همراه دارد. در این بین اگر فرزند یا فرزندانی نیز عضو خانواده باشند, مسئله چالش برانگیزتر خواهد شد. موضوع حضانت فرزند در زمان طلاق از مهمترین مشکلاتی است که باید برای رفع آن برنامه ریزی کرد. از آنجایی که کودکان تا رسیدن به سن قانونی باید زیر نظر والدین رشد کنند و تربیت شوند, قوانینی برای حضانت و نگهداری از آنها وضع شده است. پدر و مادر پیش از طلاق باید از این حقوق آگاه باشند تا بهتر بتوانند در مورد آیند فرزند خود تصمیم‌گیری کنند. این مطلب برای آگاهی شما از موضوع حضانت فرزند هنگام طلاق نوشته شده است. با ما همراه باشید. همچنین اگر به دنبال بهترین وکیل طلاق در اصفهان هستید تنها کافیست با مسیح قاسمی تماس بگیرید و از مشاوره های این مجموعه بهره مند شوید.

حضانت فرزند در هنگام طلاق | مسح قاسمی

حضانت فرزند در هنگام طلاق

حضانت فرزند در هنگام طلاق

قانون نگهداری از فرزند پس از طلاق در طول زمان دستخوش تغییراتی شده است. در قانون فعلی کشور, نگهداری و تربیت فرزند بعد از طلاق به عهده پدر و مادر است. یعنی هر دو آنها باید به حد توان در رسیدگی به فرزند خود نقش داشته باشند. اما در مورد حضانت فرزند در هنگام طلاق, قانون معیارهایی را وضع کرده است. بر مبنای ماده 1169 قانون مدنی, نگهداری از فرزندان تا سن 7 سالگی برعهده مادر و پس از آن بر عهده پدر است. البته باید توجه داشت که حضانت پدر تنها تا زمان بلوغ فرزندان ادامه دارد و پس از آن پسر یا دختر می‌تواند انتخاب کند که نزد کدامیک از والدین خود زندگی کند. لازم به ذکر است که سن بلوغ برای دختران 9 سال قمری تمام و برای پسران 15 سال قمری تمام در نظر گرفته می‌شود.

نکات حضانت فرزند در زمان طلاق

در برخی شرایط ممکن است وضعیت حضانت فرزند, دچار تغییر شود. در این موارد برای ماده 1169 قانون مدنی تبصره‌هایی ذکر شده است که دادگاه می‌تواند بر اساس آن برای نگهداری از کودک وارد عمل شود. برخی از این نکات در زیر آورده شده است.
1. اگر بعد از 7 سالگی اختلافی مبنی بر حضانت فرزند بین والدین ایجاد شود, دادگاه حق دارد تا در مورد نگهداری از فرزند تصمیم بگیرد و والدین باید به حکم دادگاه احترام بگذارند.
2. چنانچه هر یک از والدین صلاحیت نگهداری از کودک را نداشته باشند یا طرف مقابل نسبت به نحوه نگهداری از فرزند اعتراض داشته باشد, امکان واگذاری یا تغییر حضانت بر حسب رای دادگاه وجود دارد.
3. زمانی که فرزندان به سن قانونی برسند, دادگاه دخالتی در تعیین حضانت فرزند در زمان طلاق نداشته و این کار به اختیار فرزند صورت می‌گیرد.

نفقه فرزند در زمان طلاق

از دیگر چالش‌های حقوقی حضانت فرزند در هنگام طلاق, نفقه و مخارج زندگی کودک است. به طور کلی فردی که حضانت را بر عهده دارد, الزاما کسی نیست که باید مخارج کودک اعم از خوراک, پوشاک, تحصیل و… را بپردازد. به موجب ماده 1199 قانون مدنی, پرداخت نفقه کودک بر عهده پدر است و اگر او در قید حیات نباشند, اجداد پدری مکلف به پرداخت هزینه‌ها هستند. چنانچه اجداد پدری توان پرداخت نداشته یا در قید حیات نباشند, مادر باید مخارج کودک را تامین کند و در غیر این صورت خانواده مادری باید نفقه فرزند را پرداخت کنند. ذکر این نکته مهم است که اگر پدر از تامین مخارج شانه خالی کند, دادگاه طبق قانون می‌تواند 3 تا 5 ماه حبس را برای او در نظر بگیرد.

حضانت فرزند در زمان طلاق توافقی | مسیح قاسمی

حضانت فرزند در زمان طلاق توافقی

حضانت فرزند در زمان طلاق توافقی

در زمانی که طرفین به صورت توافقی تصمیم به جدایی می‌گیرند, ممکن است در مورد حضانت فرزند نیز با هم توافق کنند. اگر موضوع به همین ترتیب پیش رود, دادگاه حق دخالت در توافق طرفین را ندارد حتی اگر طبق قانون وظیفه نگهداری بر عهده شخص دیگر باشد. به عنوان مثال ممکن از طرفین توافق کنند که نگهداری از بچه 8 ساله بر عهده مادر باشد. علی رغم این که در این سن حضانت با پدر است.
چنانچه توافقی در مورد حضانت فرزند در زمان طلاق انجام نشود, دادگاه می‌تواند طبق قانون حضانت را واگذار کند. البته توجه داشته باشید که قانون همواره استثنائات را در نظر می‌گیرد. به عنوان بر اساس قانون حمایت از خانواده, اگر دادگاه تشخیص دهد که نگهداری از فرزند طبق توافق صورت گرفته, به هر دلیل خلاف مصلحت اوست یا فرد صلاحیت نگهداری از کودک را ندارد, ممکن است در مورد حضانت او تجدید نظر کند و به صلاح او تصمیم بگیرد.

ملاقات فرزند برای والدی که حضانت ندارد

زمانی که حضانت فرزند به پدر یا مادر واگذار می‌شود,والد دیگر حق دارد که فرزند خود را ملاقات کند. اما دادگاه معمولا برای جلوگیری از تربیت دوگانه, زمان محدودی را به این ملاقات اختصاص می‌دهد. این زمان معمولا دو روز آخر هفته و بر اساس نظر دادگاه تعیین می‌شود. تنها در شرایطی ممکن است اجازه ملاقات به پدر یا مادر داده نشود که امکان آسیب رساندن به کودک وجود داشته باشد و یا فرد از نظر سلامت روانی دچار مشکل باشد. به جز این مورد در دیگر موارد حق سلب دیدار فرزند وجود ندارد.

حضانت فرزند پسر در زمان طلاق

به موجب قانون جدید, حضانت فرزندان دختر و پسر, فارغ از جنسیت آنها, تا سن 7 سالگی بر عهده مادر و پس از آن برعهده پدر است. از آنجایی که پسران در سن 15 سالگی به سن بلوغ می‌رسند, پس از آن می‌توانند در مورد وضعیت خود تصمیم گیری کنند و انتخاب زندگی با پدر یا مادر بر عهده خود آنهاست. اما در سنین 7 تا 15 سال نگهداری قانونی بر عهده پدر است. تحت شرایطی خاصی که به آن اشاره شد, حضانت فرزند در زمان طلاق ممکن است تغییر کند که تصمیم گیری در مورد آن به عهده دادگاه است.

حضانت فرزند پسر در زمان طلاق | مسیح قاسمی

حضانت فرزند پسر در زمان طلاق

حضانت فرزند در صورت ازدواج مادر

بر اساس قوانین قبلی در صورت ازدواج مادر, در هر شرایطی نگهداری کودک از او سلب می‌شد. اما بر اساس قوانینی که به تازگی و بر مبنای حمایت از خانواده شکل گرفته‌اند, در صورت دارا بودن صلاحیت, مادر می‌تواند بر طبق قانون فرزند را نزد خود نگه دارد حتی اگر مجددا ازدواج کرده باشد. در مواردی مثل بدرفتاری شوهر مادر با فرزند و مواردی از این قبیل, حق سلب حضانت از مادر وجود دارد.

وکیل برای حضانت فرزند در زمان طلاق

حضانت فرزند در زمان طلاق از موضوعات بسیار مهمی است که باید به صورت قانونی و منطقی پیگیری شود تا به سلامت کودک آسیبی نرسد. در این موارد بهتر است با بهترین وکیل طلاق, در مورد نگهداری از فرزند خود مشورت کنید. شما می‌توانید از مشاوره آنلاین و تلفنی مسیح قاسمی, وکیل برای حضانت فرزند در زمان طلاق کمک بگیرید تا موضع حضانت فرزند خود را به بهترین شکل حل کنید. مسیح قاسمی بهترین وکیل خانواده در اصفهان می باشد.



تماس با وکیل