مشاوره نیاز داری؟

09131705100

با ما در ارتباط باش

masihghasemilawyer

مشاوره نیاز داری؟

09131705100

مشاوره نیاز داری؟

masihghasemilawyer@gmail.com

 

مطالبه اجرت المثل اموال

مطالبه اجرت المثل اموال

مطالبه اجرت المثل اموال، اگر شخصی از مال دیگری اجرت شود و مال ثابت بماند و اجاره اجرت بین طرفین تعیین نشده باشد، باید مال مذکور عادلانه به صاحب مال مذکور پرداخت شود. می گویند انتقال با اذن مالک است یا خیر. مطالبه اجرت یکی از درخواست های جبران غصب است. زیرا مطالبه اجرت نه تنها ضامن مال است، بلکه منافع او نیز هست.همچنین زمانی که مدت اجاره به پایان رسیده باشد اما مستاجر بدون اجازه مستاجر به تصرف خود در ملک ادامه دهد، مستأجر می تواند برای خسارت مالی ناشی از تصرف مستاجر در ملک خارج از قرارداد شکایت کند. در ادامه از دفتر حقوقی وکیل مسیح قاسمی به بررسی مطالبه اجرت المثل اموال خواهیم پرداخت. قبل از خواندن ادامۀ مقاله به شما پپیشنهاد می‌کنیم در صورت تمایل به دریافت اطلاعات در رابطه با وکیل حقوقی در اصفهان می‌توانید به صفحۀ وکیل حقوقی در اصفهان مراجعه کنید.

مطالبه اجرت المثل اموال چیست

مطالبه اجرت المثل اموال چیست ؟

مطالبه اجرت المثل از دو کلمه اجرت و مثال تشکیل می شود یعنی اجرت مال یا عمل نسبت به نمونه های مشابه آن مال یا عمل چقدر است و این مقدار توسط کارشناس رسمی دادگستری یا پرداخت اجاره بها تعیین می شود.

به عنوان مثال در یک روز، شخصی توسط شخصی به طور غیرقانونی بازداشت می شود، برای محکوم کردن مصرف کننده به میزان دستمزد، معادل اجرت و عین مال را می گیرند و مصرف کننده را محکوم به پرداخت آن می کنند. همچنین در پایان مدت اجاره، مستاجر بدون اجازه موجر به تصرف ملک مورد اجاره ادامه می دهد.

مطالبه اجرت المثل اموال زمانی که بین طرفین قراردادی وجود نداشته باشد و شخصی با یا بدون اجازه طرف مقابل از مال یا اعمال دیگری استفاده کرده باشد.

همانطور که گفتیم در صورت عدم عقد یا بطلان اجرت می توان اجرت را مطالبه کرد، بنابراین اگر شخصی از مال دیگری برای غرض یا منفعت استفاده کند در صورت عدم تعیین اجرت، باید مبلغی را بپردازد. مطالبه اجرت المثل جبران ضرر اوست مگر اینکه پروانه اشتغال رایگان باشد.

در ادامه به موضوع چگونگی مطالبه اجرت المثل اموال می‌پردازیم.

چگونگی مطالبه اجرت المثل اموال

چگونگی مطالبه اجرت المثل اموال

چگونگی مطالبه اجرت المثل اموال ، می دانیم که تقاضای مطالبه اجرت المثل زمانی تحقق می یابد که شخصی از مال متعلق به دیگری منتفع شود. بدون از بین بردن ملک، شرایطی را فرض کنید که بین دو طرف قرارداد یا اجاره ای وجود نداشته باشد. یا مثلا اجاره باغ دو ساله است ولی تاریخ آن تمام شده است.

یا قراردادی وجود دارد، اما عقد به هر دلیلی باطل است. در اینجا کاربر برای بهره مندی از مزایای ملک خود باید به مالک ملک پرداخت کند. و این موضوعی است که به صراحت در قانون ذکر شده است.

همانطور که از نام آن پیداست مطالبه اجرت المثل اموال مرسوم است و طبق اطلاعات ما قراردادی بین مالک و ذی نفع وجود ندارد.

البته یک سری نکات از جمله تعیین مبلغ برای ملک را نباید فراموش کرد. و در واقع موارد مشابهی وجود دارد. همچنین مورد دیگر این است که معمولاً می توانید ملک یا بهره را اجاره کنید.

با وجود نکات ذکر شده و تایید آنها، دادگاه پس از اعلام نظر کارشناسی، موضوع را به کارشناسان مربوطه واگذار کرد تا نظر خود را اعلام کنند.

قبل از خواندن ادامۀ مقاله به شما پیشنهاد می‌کنیم در صورت تمایل به دریافت اطلاعات در رابطه با وکیل متخصص طلاق در اصفهانبه صفحۀ وکیل متخصص طلاق در اصفهان مراجعه کنید.

تفاوت اجرت المسمی با مطالبه اجرت المثل اموال

تفاوت اجرت المسمی با مطالبه اجرت المثل اموال چیست ؟

مطالبه اجرت المثل مخالف اجرت المسمی است. یعنی اگر دو نفر با یکدیگر قرارداد شفاهی یا کتبی داشته باشند در ازای اقدام شخص با استفاده از مال یا اموال طرف مقابل یا تخصص او مبلغی را بر اساس توافق به نام دستمزد می پردازند.

از سوی دیگر، اگر شخصی بدون تفاهم یا توافق، اموال شخصی یا اموال دیگری مانند خودروی خود را بردارد یا از اقدام یا تخصص شخصی خود بهره مند شود، مبلغی را به عنوان هزینه توافقی به آن شخص می پردازد.

که به آن هزینه متعارف می گویند. به عبارت دیگر ثواب ضرب المثل از دو کلمه ثواب و ضرب المثل تشکیل شده است.

مطالبه اجرت المثل اموال مبلغی است که در ازای بهره در اموال یا دارایی ها یا تخصص شخص بر سر آن توافق می شود و هر مبلغی که توافق شود مبلغ نهایی بین طرفین است.

اما پرداخت تمام وقت نوعی خسارت محسوب می شود و میزان تاخیر در مبلغ پرداخت تمام وقت لحاظ نمی شود.

از آنجایی که اجرت اسمی مربوط به گذشته است، برخلاف اجرت اسمی که مطالبه آن بستگی به آینده و بعد از عقد دارد، لذا مطالبه چیزی که در آینده به عنوان اجرت اسمی استفاده نشده است، قانونی نیست.

در ادامه به موضوع تفاوت اجرت المسمی با مطالبه اجرت المثل اموال می‌پردازیم.

تفاوت اجور معوقه با مطالبه اجرت المثل اموال چیست ؟

اجرت در مطالبه اجرت المثل اموال به معنای اجرا و معوقه مالی است که مستأجر در مدت مالکیت به مبلغ معین و معلوم بین مستأجر پرداخت نکرده است. در مورد اجور معوقه، شاکی یا مالک مکلف به پرداخت مبالغی است که مستاجر به موجب قرارداد یا اجاره نامه پرداخت نکرده است و نیازی به مراجعه نیست.

او موضوع را به کارشناس ارجاع می دهد زیرا مبلغ ماهیانه طبق قرارداد تعیین می شود اما درخواست هزینه خارج از قرارداد ایده آل است و برای تعیین مبلغ دقیق باید با کارشناس مشورت کند.

در چه دادگاهی مطالبه اجرت المثل اموال انجام می شود؟

همانطور که در توضیحات فوق ذکر شد، درخواست مطالبه اجرت المثل اموال در دو مرجع شورای حل اختلاف و دادگاه عمومی قابل رسیدگی است. این میزان بسته به نوع و میزان تقاضا بین آنها تقسیم می شود.

نکته حائز اهمیت در این خصوص این است که دادگاه بر اساس دادخواست تقدیمی مبلغ دعوی و هزینه دادرسی را تعیین و مبلغ را تعیین می کند و در صورتی که مبلغ آن کمتر از دویست میلیون ریال باشد، مرجع صلاحیتدار این شورای حل اختلاف و در صورت وجود بیشتر مرجع صالح دادگاه خواهد بود.

مرجع قانونی عمومی صلاحیت رسیدگی به آن را دارد.

جمع بندی

در این مقاله از دفتر حقوقی وکیل مسیح قاسمی به بررسی مطالبه اجرت المثل اموال پرداختیم. همچنین در این مقاله به تمام جنبه های این نوع مطالبه نیز پرداخته شد.

رسیدگی به اکثر دعاوی مالی و حقوقی در محاکم قضایی جهت پرداخت. اهمیت این موضوع بیشتر مشخص می شود. در صورت مصادره غیر از دلایل مشروع و قانونی، فقط افراد محکوم به پرداخت وجه نیستند.

بلکه گاهی در مورد شکایتی مانند خلع ید که ناشی از غصب باشد به اتهامات مقرر در قانون محکوم می شوند. لذا به شما عزیزان توصیه می کنیم برای گرفتن بهترین نتیجه از وکیل متخصص در این زمینه استفاده کنید.

شایان ذکر است، شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره این نوع مطالبه با مشاوران دفتر حقوقی وکیل مسیح قاسمی ارتباط حاصل کنید.



تماس با وکیل