مشاوره نیاز داری؟

09131705100

با ما در ارتباط باش

masihghasemilawyer

مشاوره نیاز داری؟

09131705100

مشاوره نیاز داری؟

masihghasemilawyer@gmail.com

 

دعوی پیمانکاری

دعوی پیمانکاری

دعوی پیمانکاری یکی از موضوعات اصلی در قراردادهای پیمانکاری است. به طور کلی در قراردادهای پیمانکاری تعهدات میان کارفرما و پیمانکار ذکر می‌شود که موضوع این قراردادها ساخت و ساز, حمل و نقل و… است. در مدت زمان انجام یک پروژه معمولا اختلافاتی از جهت عمل به تعهدات در میان طرفین قرارداد به وجود می‌آید و به همین دلیل انواع دعوی پیمانکاری مطرح می‌شود. در ادامه این مطلب به بررسی انواع دعوی مطرح شده در قراردادهای پیمانکاری می‌پردازیم. با ما همراه باشید. همچنین در صورت نیاز به وکیل حقوقی در اصفهان تنها کافیست با مسیح قاسمی تماس بگیرید و از مشاوره های وکیل پایه یک دادگستری بهره مند شوید.

دعوی پیمانکاری | مسیح قاسمی

دعوی پیمانکاری

دعوی پیمانکاری و قرارداد آن

منظور از قرارداد پیمانکاری قراردادی است که درمورد پروژه‌های مختلف بین کارفرما و پیمانکار منعقد می‌شود. قوانین هر یک از انواع قرارداد پیمانکاری با توجه به این که کارفرما یکی از نهادهای دولتی یا خصوصی باشد, همواره متفاوت است. به طور کلی انواع قرارداد پیمانکاری به شرح زیر است:

قرارداد پیمانکاری دولتی

در این نوع قرارداد, کارفرما یکی از نهادهای دولتی است و بودجه پروژه نیز از طرف دولت تامین می‌شود. مطابق با این نوع قرارداد, کارفرما و پیمانکار باید در چارچوب شرایط عمومی پیمان عمل کنند. هرگونه عمل خلاف شرایط عمومی پیمان, می‌تواند منجر به پیگیری از طرف مرجع صالح برای رسیدگی به دعاوی پیمانکاری شود.

قرارداد پیمانکاری خصوصی

شرایط عمومی پیمان در قرارداد پیمانکاری خصوصی مطرح نمی‌شود زیرا کارفرما یک نهاد خصوصی است. قوانین حاکم بر این نوع قرارداد مطابق با قوانین عام کشور است و محدودیتی برای انعقاد قرارداد وجود ندارد.

نکات مهم در مورد انواع قرارداد پیمانکاری

انواع قراردادهای پیمانکاری دارای 3 بخش اصلی هستند که هر یک از این اجزا در مجموع یک چارچوب برای عمل به وظایف هر یک از طرفین قرارداد را تعیین می‌کند. اجزای اصلی پیمان در قراردادهای پیمانکاری عبارتند از:
• موافقت نامه
این بخش از قرارداد مربوط به مشخصات طرفین و در خلاصه ای از قرارداد است که توافقات اصلی بین کارفرما و پیمانکار را نشان می‌دهد.
• شرایط عمومی
شرایط عمومی پیمان در قرارداد پیمانکاری خصوصی مطابق با توافقات طرفین است و در قرارداد پیمانکاری دولتی همان شرایط عمومی پیمان است.
• شرایط خصوصی
شرایط خصوصی پیمان مربوط به موارد دعوی پیمانکاری است که در شرایط عمومی ذکر نشده و حاصل توافقات طرفین می‌باشد.

مهم ترین دعاوی پیمانکاری | مسیح قاسمی

مهم ترین دعاوی پیمانکاری

مهم ترین دعاوی پیمانکاری

اگر چه تشخیص دعوی پیمانکاری برای وکلا کار چندان سختی نیست, اما برای بسیاری از افراد این سوال به وجود می‌آید که “دعاوی پیمانکاری شامل چه مواردی هستند؟” در پاسخ به این سوال می‌توان گفت, مهم‌ترین دعاوی پیمانکاری شامل فسخ پیمان, تعلیق پیمان و خاتمه پیمان هستند. سایر دعاوی مطرح شده در قراردادهای پیمانکاری به شرح زیر است:
• دعوی مربوط به مطالبه وجه
• دعوی مرتبط با ابطال قرارداد
• دعوی مرتبط با تعلیق قرارداد
• دعاوی فسخ قرارداد پیمانکاری (استناد به ماده 46 شرایط عمومی)
• دعاوی فسخ قرارداد توسط کارفرما (استناد به ماده 44 و 35 شرایط عمومی)
• دعوی مرتبط با مطالبه وجه
• دعوی مرتبط با دریافت خسارت
• دعوی مرتبط با الزام به انجام تعهدات

علت بروز دعاوی پیمانکاری

برخی از مهم‌ترین دعاوی مطرح شده در قراردادهای پیمانکاری را بررسی کردیم, اما علل بروز این دعاوی میان پیمانکار و کارفرما چیست؟ در ادامه بخشی دلایل بروز اختلاف میان کارفرما و پیمانکار را بررسی می‎کنیم.

  1. یک طرفه بودن قراردادهای پیمانکاری باعث طرح دعوی می‌شود.

قراردادهای پیمانکاری دارای یک چارچوب غیر قابل تغییر هستند و پیمانکار ناچار به پذیرش بندهای مختلف این قرارداد می‌باشد. یک جانبه بودن قرارداد در مواردی به ضرر پیمانکار است و همین موضوع باعث طرح دعوی در پروژه‌های مختلف می‎شود.

  1. فسخ ناعادلانه قرارداد از طرف کارفرما از علل بروز دعوی پیمانکاری است.

طبق ماده 46 و 48 شرایط عمومی پیمان, فسخ یک طرفه قرارداد توسط کارفرما امکان پذیر است. در مواردی با فسخ یک طرفه قرارداد, پیمانکار ضرر قابل توجهی را متحمل می‌شود.

  1. تغییر مبلغ پیمان در طول انجام پروژه و وصول مطالبات از سوی پیمانکار باعث طرح دعوی می‌شود.

مبلغ و مدت قرارداد پیمان در زمان انجام پروژه همواره قابل تغییر است, از طرفی بودجه تخصیص داده شده به یک پروژه محدود است. در این شرایط اگر کارفرما بدون توجه به ضوابط, مبلغ قرارداد را افزایش دهد, پیمانکار برای وصول مطالبات خود باید اقدام به طرح دعوی کند.

  1. عدم وجود شرط تعدیل در قرارداد باعث متضرر شدن پیمانکار و طرح دعوی می‌شود.

با توجه به این که شاخص بهای کالاها در مدت زمان اجرای هر پروژه افزایش می‌یابد و با در نظر گرفتن افزایش نرخ ارز, اگر در قرارداد شرط تعدیل وجود نداشته باشد, پیمانکار متحمل ضرر بسیار زیادی خواهد شد. این موضوع به عنوان یکی از رایج‌ترین دعوی پیمانکاری در سال‌های اخیر است.

رسیدگی به دعوی پیمانکاری | مسیح قاسمی

رسیدگی به دعوی پیمانکاری

مرجع صالح برای رسیدگی به دعوی پیمانکاری

محل رسیدگی به دعاوی مطرح شده در قراردادهای پیمانکاری با توجه به مبلغ مورد نظر, متفاوت است. اگر مبلغ مورد اختلاف طرفین قرارداد کمتر از 20 میلیون تومان باشد, پرونده در شورای حل اختلاف بررسی می‌شود و در غیر این صورت باید برای طرح دعوی پیمانکاری به مراجعه کنید.

برای رسیدگی به دعوی پیمانکاری در درجه اول باید نوع حقوقی با کیفری بودن دعوی بررسی می‌شود, سپس پرونده را به دادسرا یا دادگاه ارجاع می‌دهند. مراحل بعدی به ترتیب شامل ثبت دادخواست, ارسال پرونده به معاونت ارجاع, نوبت دهی و ارجاع پرونده به یکی از شعب دادگاه می‌باشد. در نهایت با بررسی پرونده و در صورت تکمیل بودن مدارک, طرفین دعوی به دادگاه فرا خوانده می‌شوند.

لازم به ذکر است, محل طرح دعوی از طرف پیمانکار در قرارداد پیمانکاری دولتی همواره محل اقامت شرکت دولتی یا وزارتخانه مرتبط می‌باشد. همچنین محل طرح دعوی در قراردادهای خصوصی, محل اجرای پروژه یا محل انعقاد قرارداد است.

رسیدگی به دعاوی پیمانکاری

در این مطلب انواع وکیل دعوی پیمانکاری و نکات مهم در مورد قراردادهای پیمانکاری را بررسی کردیم. با توجه به این که دعوی پیمانکاری معمولا از سوی پیمانکار مطرح می‌شود و دارای جزئیات زیادی است, می‌توانید از وکیل متخصص و مجرب راهنمایی بگیرید. همچنین می‌توانید مسائل حقوقی مرتبط با قراردادهای پیمانکاری, فسخ پیمان, شرایط عمومی پیمان و… را با مجموعه حقوقی مسیح قاسمی در میان بگذارید.مسیح قاسمی که بهترین وکیل خانواده در اصفهان نیز می باشد آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد.



تماس با وکیل