25 جولای مراحل طلاق برای ایرانیان مقیم خارج
مراحل طلاق برای ایرانیان مقیم خارج توسط مسیح قاسمی مورد بحث و بررسی قرار گرطلاق یکی از مسائل حقوقی شخصی است که آثار فردی و اجتماعی زیادی در جامعه دارد. در این مقاله از وکیل حقوقی در اصفهان, وکیل مسیح قاسمی به مراحل طلاق برای ایرانیان مقیم خارج از کشور می پردازیم. در ماده 6 قانون مدنی آمده است: همه اتباع ایرانی باید تابع قوانین ایران باشند, حتی اگر در خارج از کشور باشند. همچنین آن دسته از ایرانیانی که پیرو مذهب شیعه نیستند و پیرو مذاهب دیگر هستند نیز در قوانین ایران شناخته شده و طلاق آنها بر اساس مذهب آنها خواهد بود. شما میتوانید برای ارتباط با وکیل متخصص طلاق در اصفهان با مسیح قاسمی تماس حاصل فرمائید.
مراحل طلاق برای ایرانیان خارج از کشور چگونه است ؟
با توجه به میزان گستردگی افراد علاقه مند به مهاجرت, افراد می توانند زندگی مشترک خود را با مردم آنجا تشکیل دهند و این احتمال وجود دارد که زوجین هر دو شهروند ایرانی باشند و به کشور دیگری مهاجرت کرده و در آنجا زندگی کنند. این افراد امکان دارد که بخواهند از یکدیگر جدا شوند و به زندگی مشترک خود پایان دهند, در این صورت باید طبق قوانین کشور خود عمل کنند.
در ادامه شرح مراحل طلاق برای ایرانیان مقیم خارج باید گفت که اگر زوجی که هم ایرانی هستند و هم در خارج از کشور زندگی می کنند بتوانند طلاق بگیرند, دادگاه تهران صلاحیت رسیدگی به آن را دارد. اگر زوجین با تراضی یکدیگر دادگاه دیگری را انتخاب کنند, صلاحیت آن دادگاه مورد قبول دادگاه های داخلی است. این موضوع در ماده 15 قانون حمایت از خانواده خارجی آمده است و گفته شده است که زوجین می توانند با توافق طرفین در دادگاه محل اقامت خود دعوای طلاق را مطرح کنند و دادگاه زمانی معتبر است که مورد قبول محاکم داخلی باشد.
اما اگر یکی از طرفین در ایران و دیگری مقیم خارج از کشور باشد, موضوع فرق می کند. در این مورد طبق ماده 14 قانون حمایت خانواده, دادگاه محل اقامت طرف مقیم ایران صلاحیت دارد. وضعیت دیگری که می توان تصور کرد این است که این زوج در خارج از کشور زندگی می کنند اما به طور موقت در ایران زندگی می کنند. در این مورد دادگاه محل اقامت که ایران است صلاحیت دارد و این عامل بسیار در مراحل طلاق برای ایرانیان مقیم خارج تاثیر گذار است.
معرفی مراحل طلاق برای ایرانیان مقیم خارج
در مورد طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور سه فرض قابل تصور است که در ادامه به توضیح آنها می پردازیم:
1. زوجی که در خارج از کشور زندگی می کند و زوجه ای که در ایران یا خارج از کشور زندگی میکند اما با طلاق موافقت نمی کند
با توجه به اینکه طبق قوانین ایران, طلاق حق مرد است, بنابراین مرد میتواند درخواست طلاق خود را حضوری یا از طریق وکلا در دادگاه پیگیری کند. این مورد یکی از قوانین اصلی به شمار می رود و در طی روند دادخواست طلاق بسیار مورد توجه قرار می گیرد.
2. در صورت سکونت زوجه در خارج از کشور و اقامت زوج در ایران یا خارج از کشور طلاق پذیرفته نمی شود:
در این صورت زوجه می تواند حضوراً یا از طریق وکلای واجد شرایط از دادگاه تقاضای طلاق نماید. مواردی که در مراحل طلاق برای ایرانیان مقیم خارج وجود دارد, این است که زن می تواند با قوانینی که مشابه موارد مربوط به افراد ساکن ایران می باشد از شوهرش جدا شود. اگر زن از طریق دادگاه خارجی طلاق خود را پیگیری کند, حکم دادگاه خارجی در صورت انطباق با قوانین ایران پذیرفته می شود.
3. هر دو زوج در خارج از کشور زندگی می کنند و قصد طلاق توافقی دارند:
اگر زن و مرد هر دو در خارج از کشور زندگی می کنند و می توانند از همدیگر جدا شوند, بهتر است به سفارت, کنسولگری یا دفتر حافظ منافع ایران در کشور محل اقامت خود مراجعه کرده و از طریق دادگاه درخواست خود را پیگیری کنند. لازم به ذکر است که افراد می توانند این کارها را بدون حضور خود و توسط وکلای مجرب انجام دهند و آنها را دادگاهی کرده و طلاق را در دفتر ثبت کنند.
چگونگی ثبت طلاق ایرانیان مقیم خارج کشور
در ادامه مراحل طلاق برای ایرانیان مقیم خارج باید گفت که, ثبت طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور در کنسولگری ایران و درخواست کتبی زوج یا زوجه با صدور گواهی طلاق توسط چشم ذیصلاح که به پیشنهاد وزیر امور خارجه و تایید رئیس قوه قضائیه می باشد, صورت می پذیرد. در مورد ثبت طلاق نیز باید توجه داشت که در صورت امکان ازدواج امکان ثبت نام وجود دارد.
همچنین تا اجرای طلاق خارجی در محاکم ایرانی و صدور صیغه طلاق قانونی برای زنان محدودیت وجود دارد. به عبارت دیگر, طبق قوانین ایران, زن باید با مردی ازدواج کند تا طلاق آنها در دادگاه های کشور پذیرفته شود. حتی اگر زن در خارج از کشور باشد و به ایران بازگردد, مرد می تواند از خروج او از کشور جلوگیری کند.
سخن پایانی
در این مقاله از دفتر حقوقی وکیل مسیح قاسمی به بررسی مراحل طلاق برای ایرانیان مقیم خارج پرداختیم همچنین در این مقاله به قوانین آن و چگونگی ثبت طلاق نیز اشاره کردیم. همانطور که گفته شد, اگر زن و مرد هر دو در خارج از ایران اقامت دارند و می خواهند از یکدیگر جدا شوند, بهتر است به سفارت, کنسولگری و یا دفتر حافظ ایران در کشور محل اقامت خود مراجعه کرده و درخواست خود را از طریق دادگاه پیگیری کنند.
لازم به ذکر است افراد بدون حضور خود می توانند این کارها را انجام دهند و این کار توسط وکلای مجرب در امور قضایی و ثبت طلاق در دفترخانه انجام و پیگیری می شود. اگر زن و شوهری بخواهند بدون کمک وکیل طلاق درخواست طلاق بدهند, ممکن است 6 تا 9 ماه طول بکشد. طلاق توافقی بین 20 تا 40 روز کاری بدون حضور زوج توسط وکیل طلاق توافقی انجام می شود. شایان ذکر است, شما کاربر عزیز می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر با دفتر حقوقی وکیل مسیح قاسمی تماس حاصل فرمایید.مسیح قاسمی همچنین وکیل ملکی در اصفهان نیز می باشد.