مشاوره نیاز داری؟

09131705100

با ما در ارتباط باش

masihghasemilawyer

مشاوره نیاز داری؟

09131705100

مشاوره نیاز داری؟

masihghasemilawyer@gmail.com

 

تخلیه ملک مسکونی استیجاری

تخلیه ملک مسکونی استیجاری

تخلیه ملک مسکونی استیجاری از جمله معروف ترین دعاوی در محاکم حقوقی است تا جایی که حدود 30 تا 40 درصد از دعاوی حقوقی در دادگاه های حقوقی در دعاوی تخلیه ملک مسکونی و سایر دعاوی ناشی از روابط موجر و مستاجر را تشکیل می دهد. برخی از افراد دارای واحد های آپارتمانی و یا اماکن تجاری هستند و بسته به نیاز به قرار داد آنها را به صورت کوتاه مدت یا بلند مدت به افراد دیگر اجاره می دهند. موجر از مستاجر انتظار دارد در مدت قرارداد اجاره بهای اجاره را به موقع پرداخت کند و در صورت عدم تمدید مدت قرارداد, مستاجر یا مالک ملک را پس از پایان مدت قرارداد تخلیه کند. همچنین شما کاربر عزیز می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر با دفتر حقوقی آقای مسیح قاسمی مراجعه نمایید. همچنین اگر به دنبال وکیل ملکی در اصفهان هستید میتوانید با مسیح قاسمی با شماره 09131705100 تماس بگیرید.

تخلیه ملک مسکونی استیجاری | مسیح قاسمی

تخلیه ملک مسکونی استیجاری

تخلیه ملک مسکونی استیجاری چیست؟

تخلیه ملک مسکونی استیجاری در واقع حقی است که قانونگذار برای مالک یا موجر مقرر کرده است که به موجب آن موجر می تواند با توجه به انقضای مدت اجاره و تخلفات مستاجر, تقاضای تخلیه ملک مسکونی را بنماید. توجه داشته باشید که قرارداد اجاره برای کدام یک از قوانین اجاره است. مثلاً اگر ملک تجاری مشمول قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1356 باشد, دادگاه صالح به رسیدگی است. در این خصوص باید طبق قانون اجاره 1356 و با استناد به مواد 12 از 17 قانون مذکور حسب مورد تقاضای صدور قرار اجاره و تخلیه نمائید.
حال در صورتی که کاربری ملک مسکونی و مشمول قانون مدنی و قانون روابط مستأجر سال 1376 باشد, شورای حل اختلاف با بررسی شرایط صیغه اجاره, دستور تخلیه ملک را صادر می کند. اما در صورتی که اجاره ملک مسکونی فاقد شرایط اجاره نامه باشد, مالک باید برای تخلیه ملک مسکونی استیجاری به شورای حل اختلاف مراجعه و برای صدور حکم تخلیه ملک مسکونی از دادگاه درخواست کند.

نوع تخلیه ملک مسکونی استیجاری چگونه است؟

فلسفه قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1376 مبنی بر تخلیه فوری اماکن مورد اجاره اعم از تجاری, اداری, آموزشی یا غیر آن با انقضا و پایان مدت اجاره است. به این ترتیب منازل و اماکن استیجاری که برای سکونت یا فعالیت تجاری آماده می‌شوند, همان‌طور که در ماده 3 قانون اجاره سال 1376 آمده است, باید بلافاصله و در اسرع وقت در مدت 7 روز بدون دغدغه مالکان و حقوق بگیران اجاره داده شوند. ناشی از عدم تخلیه به موقع آنها است. بنابراین پس از پایان مدت اجاره و یا سایر فسخ اجاره, مستعجر حق درخواست تخلیه ملک مسکونی استیجاری محل مورد اجاره را دارد, مستاجر باید بدون تأخیر و بدون گذر زمان, محل یا ملک را تخلیه و تحویل دهد.
صاحبخانه اما در صورتی که مستاجر به هیچ عذری از قبیل ادعای جعل امضا یا تاریخ اجاره یا ادعای تجدید شفاهی یا طی نامه ای جداگانه یا ادعای خرید قفل یا خرید محلی بلافاصله تخلیه نشود. اجاره و غیره, عملیات تخلیه بلافاصله توسط مستاجر تخلیه نمی شود, در این صورت مالکان و مزدبگیران تمایل و علاقه ای به اجاره اماکن مسکونی, تجاری, اداری و غیره به مستاجرین نخواهند داشت.

قانون تخلیه ملک استیجاری | مسیح قاسمی

قانون تخلیه ملک استیجاری

انواع هزینه های تخلیه ملک مسکونی استیجاری چیست؟

سوال مکرر بسیاری از مشتریان این است که هزینه ها و هزینه های کلی و جزئی که موجر یا مالک در مدت اجاره متحمل می شود چقدر است؟ شایان ذکر است شما برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره تخلیه ملک مسکونی استیجاری با دفتر حقوقی آقای مسیح قاسمی تماس حاصل فرمایید. این هزینه ها و تعمیرات کلی ساختمان شامل:
1. تعمیرات ساختمانی مانند دیوار, در و پنجره, سقف, حیاط,
2. تعمیرات مربوط به تاسیسات و تجهیزات اصلی مانند شوفر, کولر, آبگرمکن, موتور خانه
3. تعمیر خط لوله آب و فاضلاب
4. خدمات تعمیر نشتی, سیم کشی, برق و تعمیر آسانسور
هزینه های متحمل شده در طول مدت اجاره به دو دسته تقسیم می شود:
دسته اول هزینه های مربوط به نگهداری ملک و تعمیرات عمومی و اساسی ملک از قبیل تعویض موتور منزل یا عایق کاری سقف و یا رفع مشکلات فاضلاب ساختمان بر عهده مالک می باشد.
دسته دوم, هزینه ها کلی و هزینه های جزئی مربوط به استفاده از ملک اجاره ای بعد از تخلیه ملک مسکونی استیجاری است, مانند هزینه پرداخت خدمات سالانه و سایر هزینه های جاری ساختمان که بر عهده مستاجر است, اما در صورت اختلاف بین موجر و مستاجر در مورد تخصیص این هزینه ها, حل این مسائل معمولاً از طریق دادگاه و طبق عرف انجام می شود و در صورت رضایت از طرف موجر, برای مستاجر امکان پذیر است. مثلاً اگر شما ابتدا صاحب کولر, آبگرمکن, شیر و … هستید, توسط مستاجر تعمیر می شوند نه مالک؛ یا در صورتی که دیوارها تمیز و رنگ آمیزی شده و به مستاجر تحویل داده شود ولی مستاجر در مدت اجاره از استفاده غیر عادی استفاده کرده و باعث تخریب و خرابی غیرعادی دیوارها شود, باید میزان خسارت وارده به ملک در پایان مدت را در نظر بگیرد.

شرایط تخلیه ملک استیجاری | مسیح قاسمی

شرایط تخلیه ملک استیجاری

قانون تخلیه ملک استیجاری

در این مقاله از دفتر حقوقی آقای مسیح قاسمی به بررسی تخلیه ملک مسکونی استیجاری پرداختیم. همچنین در این مقاله به بررسی چیستی, چگونگی و انواع هزینه های تخلیه ملک های مسکونی استیجاری پرداختیم. همچنین حکم تخلیه مربوط به قراردادهای اجاره سال ۱۳۷۶ به بعد می باشد. حکم تخلیه زمانی صادر می شود که مدت اجاره منقضی شده باشد و اجاره نامه به امضای 2 شاهد رسیده باشد. در صورت احراز این شرایط, مالک باید حکم تخلیه را به شورا ارائه کند. دستور تخلیه به دلیل قطعیت بسیار سریعتر از دستور تخلیه است و دستور تخلیه فوری حداکثر ظرف یک هفته صادر و اجرا می شود و مستاجر حق اعتراض نخواهد داشت.

در صورتی که اجاره نامه واجد شرایط فوق نباشد, موجر باید دستور تخلیه صادر کند که دادگاه پس از رسیدگی به حکم تخلیه صادر می کند و قرار تخلیه ظرف 20 روز قابل اعتراض در دادگاه تجدید نظر است. شایان ذکر است شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر و گرفتن وقت مشاوره با بهترین وکیل حقوقی در اصفهان, آقای مسیح قاسمی تماس حاصل کرده و از خدمات ایشان استاده نمائید. مسیح قاسمی همچنین بهترین وکیل طلاق در اصفهان نیز می باشد.



تماس با وکیل