13 ژوئن مسائل حقوقی پروانه ساختمانی
مسائل حقوقی پروانه ساختمانی در وبسایت مسیح قاسمی مورد بررسی قرار گرفته شده شده است. پروانه ساختمان بر مبنای کروکی سازمان نقشه برداری, توسط شهرداری یا سایر مراجع صدور پروانه صادر میشود و در اختیار صاحب ملک قرار میگیرد. مسائل حقوقی پروانه ساختمان جزو موارد مرتبط با تظلمات مردم از نهادهای دولتی است و در دیوان عدالت اداری مطرح میشود. برخی از مهم ترین مسائل حقوقی پروانه ساختمانی شامل ابطال پروانه ساختمان و عدم صدور پروانه ساختمان توسط شهرداری است که در ادامه مطلب به بررسی این موارد میپردازیم. همچنین اگر به دنبال وکیل ملکی در اصفهان هستید تنها کافیست با مسیح قاسمی تماس بگیرید. مسیح قاسیم وکیل حقوقی در اصفهان می باشد و آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد.
پروانه ساختمان شهرداری چیست؟
پروانه ساختمان یک مجوز ضروری برای ساخت و ساز و جزو مسائل حقوقی پروانه ساختمانی است که طبق بند 24 ماده 55 قانون, شهرداری ملزم به صدور پروانه ساختمانی در محدوده شهری میباشد. همچنین اخذ پروانه ساختمانی توسط مالک ساختمان ضروری است. به طور کلی, پروانه ساختمانی شامل موارد زیر است:
• مشخصات فردی صاحب ملک یا متقاضی صدور پروانه ساخت
• نام مهندس ناظر
• مساحت زمین
• تعداد طبقات
• نوع اسکلت ساختمانی
• کروکی زمین یا محل مشخص شده در نقشه
• تاریخ صدور پروانه ساخت
• شماره پلاک ثبتی
• نوع مالکیت ملک (دولتی, خصوصی و بخش تعاونی)
لازم به ذکر است, کلیه مراحل ساخت و ساز باید زیر نظر مهندس معرفی شده توسط مالک میباشد. در صورتی که به هر دلیلی مهندس ناظر نتواند تا پایان کار روی عملیات نظارت داشته باشد, باید طبق ضوابط مهندس ناظر جدید به شهرداری معرفی شود.
دعاوی مربوط به مسائل حقوقی پروانه ساختمانی
دعاوی مربوط به شکایت از کارکنان شهرداری در دادسرای ویژه شهرداری مطرح میشود اما دعاوی مربوط به مسائل حقوقی پروانه ساختمانی در دیوان عدالت اداری قابل طرح است.
عدم صدور پروانه ساختمان توسط شهرداری
طبق ماده 55 قانون شهرداری, صدور پروانه ساختمانی از وظایف شهرداری است. در مواردی که متقاضی اخذ پروانه ساختمانی فاقد مالکیت رسمی ثبتی باشد و فقط قولنامه یا سند عادی داشته باشد, شهرداری الزامی برای صدور پروانه ساخت نخواهد داشت. همچنین در مورد ملک مشاعی, اگر یکی از مالکین بدون رضایت سایر شرکا درخواست صدور پروانه ساختمان داشته باشد, شهرداری باید از صدور پروانه امتناع کند. اگر متقاضی پرونده هزینههای مربوط به صدور پروانه را پرداخت نکند, پروانه ساختمان توسط شهرداری صادر نخواهد شد.
اگر هیچ یک از موارد فوق وجود نداشته باشد اما شهرداری پروانه ساختمان را صادر نکند, دعوی مربوط به عدم صدور پروانه مطرح میشود. بنابراین, اگر شهرداری بدون دلیل از صدور پروانه ساختمان امتناع کند, متقاضی صدور پروانه باید الزام شهرداری برای صدور پروانه ساختمان را در دیوان عدالت اداری مطرح کند.
ابطال پروانه ساختمان
یکی دیگر از مسائل حقوقی پروانه ساختمانی مربوط به ابطال پروانه ساختمان است. اگر پروانه ساختمان توسط شهرداری صادر شود اما حقوق همسایگان مجاور رعایت نشده باشد یا مقررات شهرسازی در ساخت ملک در نظر گرفته نشده باشد, امکان ابطال پروانه ساختمان توسط شهرداری وجود دارد. همچنین در صورت عدم رعایت حقوق مالکانه سایر شرکا نیز امکان بررسی مجدد پرونده در دیوان عدالت اداری وجود دارد.
با طرح دعوی ابطال پروانه ساختمان در دیوان عدالت, پروانه ساختمان در کمیسیون ماده 5 نیز بررسی میشود. در نهایت پیش از صدور ابطال پروانه ساختمان, ابطال مصوبه کمیسیون باید مطرح شود.
رسیدگی به ابطال پروانه ساختمان
قوه قضاییه در پاسخ به سوالات مرتبط با مرجع رسیدگی به ابطال پروانه ساختمان با اعتراض به مجاورین ملکی, اینگونه پاسخ میدهد “چنانچه در صدور پروانه ساختمان قوانین و مقررات شهرسازی و طرح های جامع و تفصیلی رعایت نشده و حقوق ارتفاقی یا مالکانه مجاورین رعایت نشده باشد, همسایه ها و مجاورین و غیر مجاورین میتوانند ابطال پروانه ساختمان را از دیوان عدالت ادرای درخواست نمایند.”
بنابراین بدر موضع مسائل حقوقی پروانه ساخت, رای جلوگیری از ابطال پروانه ساخت لازم است پیش از شروع ساخت و ساز, مواردی که منجر به ابطال پروانه میشوند را بررسی کنید. مهم ترین موارد ابطال پروانه ساختمان به شرح زیر است:
• عدم ساخت ساختمان مطابق با نقشه معماری؛ این کار با هدف افزایش متراژ واحدها و کاهش متراژ پارکینگ یا حیاط انجام میشود و احتمال ابطال پروانه ساختمان را افزایش میدهد.
• بی توجهی به تاسیسات برق و مکانیک در ساختمان, به طوری که امنیت ساکنان به خطر بیفتد. در این شرایط پروانه ساختمان ابطال خواهد شد.
نکات مهم در مورد مسائل حقوقی پروانه ساختمانی
اگر پیش از اقدام برای صدور پروانه ساختمان با برخی نکات مهم در مورد اخذ پروانه ساختمانی و مسائل حقوقی پروانه ساختمانی آشنا شوید, در مواجه با مسائل حقوقی و دعاوی مربوط به پروانه ساختمان هوشمندانه عمل خواهید کرد. در این بخش برخی نکات مهم در مورد پروانه ساختمان را بررسی میکنیم.
• اگر پروانه ساختمان برای ساخت بنای جدید صادر شود, لازم است عملیات تخریب بنای قدیمی زیر نظر مهندس ناظر انجام شود.
• شروع عملیات ساخت و ساز باید با اطلاع مهندس ناظر باشد.
• مالک و مهندس ناظر باید در شهرداری حاضر شده و یک نسخه از پروانه ساختمان را دریافت و امضا کنند.
• صدور گواهی پایان کار توسط شهرداری تنها با ارائه تاییدیه مهندس ناظر امکان پذیر است.
• اگر مالک نتواند در موعد مقرر عملیات ساخت و ساز را تکمیل کند, ملزم به تمدید پروانه ساخت میباشد.
• محل ساخت باید دقیقا مطابق با محل ذکر شده در پروانه ساختمان باشد, در غیر این صورت پروانه ساختمان باطل میشود.
• پروانه ساختمان به منظور مجوزی برای ساخت و ساز صادر میشود و از نظر احراز مالکیت ارزش قانونی ندارد.
• پروانه ساختمان برای ساختمانی در فاصله کمتر از 40 متری کابل فشار برق قرار دارد, صادر نمیشود مگر اینکه مجوزهای لازم از شرکت برق منطقه صادر شود.
وکیل مسائل حقوقی پروانه ساختمانی
در این مطلب مسائل حقوقی پروانه ساختمانی را بررسی کردیم. مهمترین دعاوی مربوط به پروانه ساختمانی شامل عدم صدور مجوز توسط شهرداری و ابطال پروانه ساختمان است. با توجه به این که دعاوی مربوط به پروانه ساختمان جزو پروندههای تخصصی است و در دیوان عدالت اداری مطرح میشود, پیشنهاد میکنیم برای طرح مسئله و پیگیری دعاوی مربوط به پروانه ساختمانی به وکیل با تجربه و متخصص در این زمینه مراجعه کنید. مسیح قاسمی که بهترین وکیل طلاق در اصفهان نیز می باشد آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد.