مشاوره نیاز داری؟

09131705100

با ما در ارتباط باش

masihghasemilawyer

مشاوره نیاز داری؟

09131705100

مشاوره نیاز داری؟

masihghasemilawyer@gmail.com

 

رهن مکرر در قانون

رهن مکرر در قانون

رهن مکرر در قانون یکی از موضوعات جالب حقوقی ایران است. اگر بخواهیم یک خانه رهنی ساده و کوتاه مدت تعریف کنیم, می توان گفت که این رهن در شرایطی است که رهن دهنده (مالک) پول رهنی را به شخص دیگری پرداخت می کند. مثلاً در ازای سرمایه ای که دریافت می کنید, ملکی را به عنوان رهن به شخص دیگری پیشنهاد می کنید. حالا همان ملک را به عنوان رهن به بانک ارائه می کنید تا رهن بگیرید. در این مورد, رهن بارها اتفاق افتاده است. در این مقاله از وکیل حقوقی در اصفهان , مسیح قاسمی به بررسی رهن مکرر خواهیم پرداخت.

رهن مکرر در قانون | مسیح قاسمی

رهن مکرر در قانون چیست؟

ما می توانیم با استفاده از رهن مکرر در قانون یک مسکن را دوباره رهن دهیم. در واقع, بدون درک چارچوب هایی مانند قرارداد رهن مسکن و ماهیت مربوطه آن , و همچنین تعاریف ارائه شده در قانون این توافقنامه, تشخیص و درک صحیح شرایط رهن تکراری غیرممکن است. همانطور که می دانید طبق ماده 771 قانون مدنی ایران قرارداد رهن قراردادی است که بدهکار مالی را به عنوان وثیقه به طلبکار می دهد. در اینجا بدهکار به عنوان رهن دهنده شناخته می شود. اولین نکته در مورد این قرارداد این است که ماهیت دوگانه دارد. در واقع عقد رهن برای قرض دهنده لازم و برای قرض گیرنده مجاز است. به این معنی که رهن دهنده می تواند در هر زمان و مکان بدون توجه به شرایط قانونی یا رضایت فرد قرارداد را فسخ کند. اما مرتهن چنین حقی نخواهد داشت و امکان فسخ قرارداد جز با شرایط مقرر در قانون وجود ندارد.
نکته دیگر درباره رهن مکرر در قانون این است که اموال باید در این قرارداد رهن شود. یعنی مالکیت یا هر نوع مالکیت دیگری در قرارداد رهن مسکن پذیرفته نمی شود. همچنین, در صورت عدم پرداخت , رهن دهنده باید حق فروش اموال رهن گرفته شده را داشته باشد. به غیر این حالت, قرارداد باطل می باشد. نکته دیگری که باید در نظر گرفته شود این است که ملک باید در اختیار رهن دهنده یا شخص ثالثی باشد که او تعیین می کند. البته ادامه فاکتور یکی از شرایط اصلی قرارداد نیست. نکته مهم دیگری که باید بدانید این است که فوت هیچ یک از طرفین فسخ محسوب نمی شود و قرارداد همچنان معتبر است. اینها چند مفهوم مهم مرتبط با این ازدواج است. در ادامه با تکیه بر این مفاهیم سعی خواهیم کرد مشکل رهن المثنی را بررسی کنیم.

انواع رهن چیست؟

1. حقوق مرتهن (رهن) از حقوق عینی نسبت به وثیقه در رهن مکرر در قانون است. بنابراین, پولی را که وثیقه طلبکار است, می توان مجدداً به وثیقه دیگری داد, مشروط بر اینکه دارایی مدیون (یا ضامن) از طلب طلبکار اول بیشتر باشد.
2. رهن ملک مشاع: وقتی چند مالک در یک ملک شریک باشند مشاع نامیده می شوند و در ملک مشاع هر یک از مالکین می توانند در سهم خود تصرف قانونی کنند اما می توانند در ملک مشاع تصرف فیزیکی کنند.

رهن مکرر در قانون چیست؟ | مسیح قاسمی

شرایط رهن مکرر در قانون چیست ؟

همانطور که در ابتدا اشاره کردیم رهن المثنی نوعی قرارداد رهنی است که در آن قرض دهنده یا قرض گیرنده پولی را که شخص دیگری قرض داده است بدون اینکه اقدامی در مورد رهن انجام دهد به شخص دیگری قرض می دهد. طبق قانون این موضوع دو مورد دارد. اولاً رهن دهنده و دوم از شرایط ملک و رهن اول آگاه است. در این صورت پذیرفته شده است که ادعای رهن اول را می توان از ملک به عاریه گرفت که در این صورت رهن دوم بر اساس مازاد مال نگهداری می شود که به آن مازاد ممکن می گویند. حالت دیگر این است که مرتهن دوم از وضعیت ملک اطلاعی ندارد. در این صورت, طبق قانون, خیار معیوب است و عقد باطل است. در واقع اگر بخواهیم ساده تر توضیح دهیم, در مورد رهن های مکرر, قانون ایجاب می کند که رهن دهنده دوم از وضعیت ملک و رهن اول مطلع باشد. توجه داشته باشید که در هر دو صورت رهن اول باقی خواهد ماند. بنابراین در رهن مکرر در صورت عیب, رهن دوم باطل و رهن اول صحیح است.
در واقع موضوع این است که در رهن مکرر در قانون باید حقوق رهن دوم کاملا رعایت شود. منظور از این قانون کلیه قوانین مذکور در مواد ۷۷۱ تا ۷۹۱ قانون مدنی است. بنابراین در رهن دوم ملک یا بهتر بگوییم مازاد احتمالی ملک باید عنوان وثیقه داشته باشد. این نکات در مورد رهن مسکن جعلی و به طور کلی قراردادهای رهنی است. نکته دیگر اینکه با توجه به اینکه ادامه وصول ملک مسکن شرط صحت قرارداد نیست, احتمال باقی ماندن ملک در دست راهن وجود دارد.

شرایط رهن مکرر در قانون چیست ؟ | مسیح قاسمی

انواع رهن مکرر در قانون چیست؟

رهن مکرر یکی از انواع رهن‌ هایی است که در قانون وجود دارد و به معنای این است که یک مال یا دارایی به عنوان تضمین برای یک تعهد قرضی به کار گرفته می‌ شود. در این نوع رهن, یک شخص می ‌تواند دارایی خود را به عنوان تضمین برای برداشت رهن ‌های مکرر استفاده کند. به طور کلی, رهن مکرر به دو نوع تقسیم می‌ شود: رهن مکرر با اطلاع و رهن مکرر بدون اطلاع. در رهن مکرر با اطلاع, شخص قبل از اینکه دارایی خود را به عنوان تضمین بگذارد, به بانک یا شرکت مالی اطلاع می ‌دهد که قصد دارد از آن برای برداشت رهن‌ های مکرر استفاده کند. در این حالت, بانک یا شرکت مالی معمولاً یک حساب رهن ‌دهی برای شخص باز می‌ کند و مبلغ رهن را به حساب رهن‌ دهی واریز می ‌کند.
رهن مکرر در قانون, شخص بدون اطلاع بانک یا شرکت مالی, دارایی خود را به عنوان تضمین برای برداشت رهن‌های مکرر به کار می‌ گیرد. در این حالت, شخص ممکن است برای هر بار برداشت رهن, باید به صورت جداگانه با بانک یا شرکت مالی توافق کند. در هر دو نوع رهن مکرر, شخص موظف است به موقع رهن را با بهره به بانک یا شرکت مالی بازپرداخت کند. در صورت عدم پرداخت رهن, بانک یا شرکت مالی ممکن است از تضمینات رهن شخص استفاده کند و دارایی را به فروش برساند تا مبلغ رهن با بهره را تأمین کند.

نتیجه گیری

در این مقاله از دفتر حقوقی وکیل مسیح قاسمی به بررسی رهن مکرر در قانون پرداختیم. همچنین در این مقاله به بسیاری از جوانب نیز پرداختیم. شایان ذکر است, شما کاربر عزیز می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر با مشاوران دفتر حقوقی وکیل مسیح قاسمی تماس حاصل فرمایید.مسیح قاسمی بهترین وکیل طلاق در اصفهان نیز می باشد و آماده خدمترسانی ب شما عزیزان می باشد.



تماس با وکیل