04 آوریل آیا سند وکالتی قابل توقیف است ؟
آیا سند وکالتی قابل توقیف است ؟ آیا تا به حال ضرب المثل «هیچ ارزانی بی دلیل نیست» را شنیده اید؟ معاملات مسکن ومستغلات, خودرو درصد بالایی از تراکنش های مالی روزمره را تشکیل می دهد. در این بین دلالان غیرمجاز وکلاهبرداران نیز با ترفند ها گوناگون و ارائه پیشنهاد وسوسه کننده قیمتی پول های کلانی را به جیب می زنند. رایج ترین تکنیک های قانونی جلوه دادن معاملات این چنینی استفاده از سند وکالتی است.
حجم این کلاهبرداری ها از طریق شبکه های مجازی و سایت های غیر معتبر آنقدر بالاست که شاید شما نیز با سوالاتی همچون سند وکالتی چیست؟و آیا سند وکالتی قابل توقیف است؟ وچه راهکارهای قانونی جهت تنظیم اسناد وکالتی توصیه می گردد؟ و… مواجه شده باشید. در ادامه این مقاله همراه با مسیح قاسمی که وکیل حقوقی در اصفهان و همچنین بهترین وکیل تصادفات اصفهان می باشد همراه باشید تا به برخی از سوالات این حیطه پاسخ دهیم.
سند وکالتی چیست؟
یکی از گزینه های پر بحث و مخاطره آمیز معامله, معامله وکالتی است که درصد بالایی از دعاوی حقوقی مرتبط با تنظیم اسناد واملاک را تشکیل می دهد. در این گونه معاملات به علت موانعی که بر سر راه فروشنده یا خریدار وجود دارد امکان تنظیم سند قطعی انتقال نیست. به عبارت ساده تر فروشنده با قرارداد سند مال منقول مانند مسکن یا خودرو را به نام خریدار تنظیم نمی کند بلکه وکالت انجام سایر امور مرتبط با تنظیم سند قطعی مسکن یا خودرو خریداری شده را به خریدار می سپارد.
وکالت نامه دارای انواع ساده, بلاعزل, قطعی یا مطلق ومقید است.وکالت نامه قطعی موکل تمام اختیارات سرمایه را در دست می گیرد وامکان توقیف سند وکالتی در این نوع وکالت کمتر است.در وکالت نامه مقید موکل صرفا اختیارات محدودی از سرمایه را عهده دار است عمده وکالت نامه های خرید کالا از نوع وکالت نامه مقید است.
ویژگی اسناد وکالتی
قیمت پایین, ناموجود بودن سند ملک یا خودرو, درگیری های مالیاتی, ضیق وقت و طولانی بودن پروسه انتقال مال, اعتماد بیش از حد به فروشنده از دلایل انعقاد معاملات وکالتی است که برای ملک نیز قابل استفاده است و میتوان از وکیل ملکی در اصفهان برای انعقاد این سند استفاده نمود. اما آیا سند وکالتی قابل توقیف است؟ درادامه با آگاهی بیشتر به این سوال پاسخ خواهیم داد
خطرات تنظیم سند وکالتی
اگرچه توصیه می شود تا جای ممکن از انعقاد معاملات وکالتی بدون مشورت با وکیل پرهیز گردد اما پرداختن به خطرات احتمالی تنظیم اسناد وکالتی خالی از لطف نیست تا به پاسخ آیا سند وکالتی قابل توقیف است برسیم:
وکالت بلاعزل واشتباهی که اکثریت خریداران می کنند:
برخلاف معنای کلمه بلاعزل, وکالت بلاعزل مسکن یا خودرو به این معنا نیست که شما مالک کالای خریداری شده اید تصور اشتباهی که در رابطه با اسناد وکالتی وجود دارد این است که عامه مردم فکر میکنند با تنظیم سند وکالتی با وکالت بلاعزل مالک ملک یا خودرو شده اند در صورتی که خریدار تنها وتنها پس از انتقال سند و تنظیم سند قطعی مالک محسوب میشود.
در این رابطه میتوان با تنظیم مبایعه نامه از پیشآمد های احتمالی جلوگیری کرد. مبایعه نامه سندی عادی است که توسط فروشنده و خریدار تنظیم شده و به هنگام هرگونه داد وستد کالا نوشته می شود.ارزش مال, نحوه پرداخت وزمان تحویل به طور دقیق در مبایعه نامه نوشته شده و خریدار موظف است تا تاریخ مقرر شده اقدامات مربوط به قطعی شدن سند را انجام و به پایان رساند.لازم به ذکر است توقیف سند وکالتی در وکالت لاعزل ممکن است.
صحت مبایعه نامه از طریق سامانه ثبت معاملات واملاک کشور و با داشتن کد ملی طرف قرارداد وکد رهگیری ۱۳ رقمی موجود در قرارداد قابل پیگیری است.
فروشنده می تواند ملک وکالتی را به چند نفر بفروشد:
این روزها شاهد تبلیغاتی از جمله فروش زمین در شهرک جدید گلبهار مشهد و… هستیم .«پدیده شاندیز»مشهد در سال ۱۳۹۳ بشدت بر زبان ها افتاد و امروز کمتر کسی از جریانات مالباختگان سرمایه گذاران «املاک پدیده شاندیز» بی خبر است.کافیست کمی در سایت های اینترنتی و روزنامه ها دنبال سرنخ هایی از سرنوشت مالباختگان وزمین های وکالتی بگردیم.
یکی از تکنیک هایی که عدم آگاهی از آن می تواند خریداران را در دام دلالان و کلاهبردان بیندازد و صدمه مالی و اقتصادی جبران ناپذیری وارد کند. داشتن وکالت نامه حتی از نوع بلاعزل به معنای انتقال کامل کالا به خریدار و سلب مالکیت فروشنده نیست و همچنان فروشنده با وجود وکالت نامه می تواند کالا را همزمان به چند نفر بفروشد.
جهت جلوگیری از مشکلات احتمالی اسناد رسمی وکالتی قوانینی وضع شده و مطابق ماده ۱۱۷ قانون ثبت اسناد و املاک برای معاملات این چنینی و دارای مشکل بسته به نوع سند, مجازات حبس برای خاطیان در نظر گرفته می شود.
آیا سند وکالتی قابل توقیف است؟
• با عنایت به ماده ۱۰۱ قانون اساسی و قانون مهریه عند المطالبه, هنگامی که درخواست زوجه مبنی بر طلب مهریه مطرح شود و زوج دارای ملک یا خودرو با سند وکالتی باشد یا حتی معامله وکالتی دارایی زوج صورت گرفته باشد ولی دارای سند قطعی نباشد, همچنین عدله معتبر ومدغن مبنی بر تصرف مالکانه زوج بر مال وجود داشته باشد, زوجه میتواند درخواست توقیف سند وکالتی جهت تامین مبلغ مهریه ارائه دهد. مراجع رسمی ومعتبر جهت توقیف سند وکالتی برای پرداخت مهریه دادگستری وادارات ثبت اجرای اسناد رسمی هستند.
پس از طرح شکایت زوجه, اداره ثبت اخطاریه مبنی بر لزوم تسویه مهریه با مهلت ۱۰ روزه صادر می نماید وچنانچه بعد از ده روز زوج همچنان موفق به پرداخت مهریه نباشد, نامه اخطاری بعدی ۳ روزه خواهد بود
• چنانچه شخص فروشنده ناتوان از تسویه بدهی مالی با طلبکاران باشد ویا به هر دلیلی تا زمان مقرر موفق به پرداخت بدهی نشود, از آنجا که همچنان ملک یا خودرو به نام فروشنده می باشد قانون, امکان توقیف مال را به طلبکاران می دهد.
خریدار میتواند با مراجعه به دادگاه و در دست داشتن مدارک مرتبط با مال توقیف شده واثبات تقدم معامله بر توقیف کالا طرح دعوی ودرخواست دادخواهی نماید.
آگاهی از قوانین وضوابط موجود در زمینه معاملات ملکی وهمچنین خطرات موجود در انواع معاملات می تواند از ضرر و زیان مالی تا حد بالایی جلوگیری کند. بهترین راهکار قانونی همراه داشتن وکلای مجرب, آگاه ومسلط به قانون شانس موفقیت معاملات در زمینه اسناد واملاک را افزایش دهد و از بروز مشکلات قانونی احتمالی جلوگیری نماید.
ما در این مقاله تلاش نمودیم تا به پاسخ آیا سند وکالتی قابل توقیف است پاسخ دهیم. چنانچه قصد تنظیم اسناد نیازمند مشاوره حقوقی در زمینه توقیف یا رفع توقیف اسناد ملکی هستید و به دنبال وکیل شرکت در اصفهان هستید, پیشنهاد ما به شما, وکیل مسیح قاسمی, به عنوان وکیلی حاذق ومسلط به قانون با داشتن سابقه پرونده های موفق در زمینه املاک, مستغلات و شرکت ها است .کافیست با ما تماس حاصل فرمایید.